Historien om Hampstead Tea begynte i 1989 med et tilfeldig møte mellom Kiran Tawadey og Rajah Banerjee, to mennesker med den samme visjonen om å dyrke te på en naturlig og bærekraftig måte. Møtet ble starten på en prosess som resulterte i sertifisering av organisk te fra Makaibari-plantasjen to år senere.

To år etter ble Makaibari som den første i verden godkjent av Demeter som en sertifisert biodynamisk teplantasje. Biodynamisk jordbruk betyr at du tilfører mer enn du tar ut. Alle tilskudd skal være helt naturlige slik at mennesker, planter, dyr og jorden arbeider sammen for å skape et selvforsynt og levedyktig miljø for all framtid.

Utstyrt med fem kasser te fra den nysertifiserte plantasjen begynte Kiran å pakke denne Darjeelingteen i poser på kjøkkenet sitt, satte seg på sykkelen sin og solgte dem til helsekostbutikker i og omkring London. Et år senere ble Hampstead Tea’s Darjeeling teblader overrakt en pris av Prince Charles for den beste teen i sin kategori av organiske matvarer.